startpagina
Andere online-shops I Disclaimer I Contact I Bescherming van uw privacy I Home
Deutsche Seite Österreich Site France Sverige Nederlands Espana Italia Danmark
  
FAQs
Katalysator zoeken
Leverings- en betalingsvoorwaarden
Onze Algemene Voorwaarden
FAQ's
Technische informatie
Bestellen - zo gaat dat
Banden-Shops
Autobanden
Motorbanden

FAQ, de meest gestelde vragen:

Die am häufigsten gestellten Fragen

Hoe kan ik betalen

Onder welke voorwaarden kan ik producten terugsturen?

Internet begrippen


FAQ, de meest gestelde vragen

Zijn de prijzen inclusief BTW en vervoerskosten?

De prijzen zijn inclusief BTW, vervoerskosten en verwijderingsbijdrage binnen Nederland. Helaas gelden voor de waddeneilanden speciale prijzen. Neem hierover contact met ons op. katalysatoren@delti.com

Hebt u een aparte prijslijst voor dealers/garages?

Ja, dealers/garages kunnen zich inschrijven via www.probanden.nl.

Biedt u ook banden aan?

Jazeker. We hebben vele types banden in ons assortiment. E-mail ons op autobanden@delti.com of ga direct naar www.autobandenmarkt.nl / www.motorbandenmarkt.nl .

TERUG NAAR BOVEN

Ben ik verplicht om met een creditcard te betalen?

Nee, Delticom AG heeft ook andere betalingsmogelijkheden. U kunt een éénmalige machtiging afgeven. Ook is het mogelijk ons een cheque te sturen. .

Hoe veilig is het betalen met een creditcard?

Het betalen met een creditcard is veilig, tenzij u toestaat dat allerlei partijen uw creditcard gegevens kunnen bekijken. Het wordt steeds gebruikelijker dat on-line shops uw creditcard gegevens door elkaar husselen, zodat ze tegen verkeerd gebruik, wat kan optreden onderweg tussen uw computer en de ontvanger, zijn beschermd. Klik op "Hoe kan ik betalen?" om meer over dit onderwerp te weten te komen.

TERUG NAAR BOVEN

Heb ik dezelfde rechten in een on-line winkel als in een gewone winkel?

Delticom NL is een onderdeel van Delticom AG, gevestigd in Hannover, Duitsland en is gevestigd in Zuidlaren. Als u het wilt en de daarvoor aangegeven handelingen verricht, geven we u 7 dagen de tijd om uw opdracht te bevestigen. In dit geval gebeurt er de eerste 7 dagen niets. Daarnaast heeft u het recht om alle door u bij Delticom AG bestelde goederen binnen 30 dagen na levering te retourneren. We doen u dan de door u betaalde prijs per ommegaande toekomen (onder voorwaarde dat de producten niet zijn gebruikt of gemonteerd).
Terugbetaling kan alleen worden toegezegd voor producten die niet gemonteerd zijn geweest en waarbij geen pogingen tot montage hebben plaatsgevonden. Als de producten beschadigd zijn of op welke manier dan ook niet te gebruiken zijn, wordt u ondersteund door wetten, die er voor zijn om de consument te beschermen. U kunt dit nalezen in onze consumentenleveringsvoorwaarden, waarin uw rechten beschreven zijn.
We hebben hier nog aan toegevoegd, dat de door u bestelde materialen een maand lang zonder opgave van reden retour gezonden kunnen worden ( We halen de producten bij u op, stuur ze niet zelf terug) Op die manier hebt u alle tijd om te kijken of het geen 2e hands of oude voorraad producten zijn en hopen daarmee ons vertrouwen in onze producten aan u duidelijk te maken.
Het internet is geen gebied met een sluitende jurisdictie, willen vele internet sceptici ons doen geloven. Echter, de wet en regelgeving ter bescherming van de consument en onze consumenten leveringsvoorwaarden gelden voor alle internettransacties. Uw rechten als internetkoper en koper in een gewone winkel zijn min of meer gelijk in Nederland. Dit kan echter wel anders liggen als u uit een ander land bestelt. In dat geval moet u er maar op hopen dat u de door u bestelde goederen ontvangt. Om een Japanse leverancier aan te klagen wegens een foute levering, is een stuk lastiger, omdat deze levering niet ondersteund wordt door klantvriendelijk Nederlandse wetgeving. Door het opstellen van klantvriendelijke leveringsvoorwaarden, het geven van een ruime tijdsmarge voor het retourneren van producten, en het regelen van klantvriendelijke en veilige betalingsmogelijkheden hopen we duidelijk te maken dat wij uw rechten belangrijk vinden.
De site van Delti.com in Duitsland heeft het Duitse equivalent van de Web-trader inmiddels toegekend gekregen en is bij een beoordeling van sites op klantvriendelijkheid als beste site in Duitsland uit de bus gekomen. We hopen dat u katalysatormarkt.nl ook zo ervaart. Laat het ons weten!

Wat moet ik doen als er iets mis gaat met mijn internetbestelling?

Wilt u alstublieft zo snel mogelijk een e-mail sturen naar: katdirect@delti.com.

Algemene regel:

de meeste vergissingen ontstaan door het niet correct invullen van het bestelformulier.

TERUG NAAR BOVEN

Wat moet ik doen als ik mij onheus bejegend voel door de garage en de aflevering niet op een voor mij bevredigende manier plaatsvindt?

Stuur ons een e-mail op katdirect@delti.com. Schrijf ons een brief naar:
Delticom AG
Havenstraat 6
9471 AM Zuidlaren
bel ons gewoon op Tel : 0208 90 36 97 (maandag tot en met vrijdag van 7 tot 22 uur)
faxen kan ook: Fax: +49 89 20 80 80 821
We kunnen ons dan beraden op verder stappen.

TERUG NAAR BOVEN

Hoe vindt de aflevering plaats en wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Onze aflevering vindt plaats door DPD Nederland en NPD. De koerierdienst rijdt vaste routes door het gehele land en in eerste instantie vindt de aflevering onaangekondigd plaats. Wanneer u niet thuis bent dan laat de chauffeur een briefje achter met een telefoonnummer. U kunt dan zelf contact opnemen met koerierdienst om rechtstreeks een nieuwe afleverdatum te regelen of zelf de producten op te halen bij het depot.

Hoe kan ik betalen

Delticom AG heeft de volgende betaalmogelijkheden

  • Met uw creditcard
  • Opsturen van een cheque naar ons kantoor in Zuidlaren.
  • Automatische incasso

Opmerkingen:

Als gevolg van aanhoudende negatieve berichtgeving in de pers bestaat bij vele online kopers de indruk, dat veilig betalen op het net bijna niet mogelijk is. In werkelijkheid is het zo dat online klanten kunnen kiezen tussen verschillende betalingsmogelijkheden.
Het feit dat de bestelling via internet verloopt, hoeft nog niet te betekenen dat de betaling ook op via internet moet plaatsvinden. Misbruik van creditcards kan dan niet plaatsvinden. Onder het kopje "Betalen met uw creditcard" kunt u van alles lezen over voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen ter voorkoming van misbruik van uw gegevens.
Hieronder vindt u algemene informatie, die u voorafgaand aan uw betaling ter harte kunt nemen.

TERUG NAAR BOVEN

Vooruitbetalen per cheque of creditcard.

Algemeen:

Bij deze betalingswijze betaalt u voordat u de goederen ontvangt. Het nadeel hierbij is dat u de goederen niet kunt inspecteren op defecten voordat u betaald heeft. Als u het definitieve product heeft, kan het problemen opleveren om uw geld terug te krijgen. Dit geldt niet alleen voor internetwinkels, ook in een gewone winkel kunt u artikelen in een doos kopen en vervolgens blijkt thuis bij het uitpakken dat er zaken ontbreken of dat er beschadigingen zijn.

Bij ons:

Delticom AG is gevestigd in Zuidlaren. Wij denken dit bezwaar voor de klant op te lossen door u het recht te geven om zonder enige opgaaf van reden uw bestelling te kunnen annuleren binnen 7 dagen. Daarnaast heeft u het recht om alle door u bij Delticom AG bestelde producten binnen 30 dagen na levering te retourneren. We doen u dan de door u betaalde prijs per ommegaande toekomen (onder voorwaarde dat de producten niet zijn gebruikt). De verpakkings en vervoerskosten voor de retourzending zijn voor uw rekening. Terugbetaling kan alleen worden toegezegd voor producten die niet gemonteerd zijn geweest en waarbij geen pogingen tot montage hebben plaatsgevonden. Als de producten beschadigd zijn of op welke manier dan ook niet te gebruiken zijn, wordt u ondersteund door wetten, die er voor zijn om de consument te beschermen. U kunt dit nalezen in onze consumentenleverings-voorwaarden, waarin uw rechten beschreven zijn.

Om onze prijzen zo laag mogelijk te houden hebben wij er voor gekozen niet te laten betalen naar aanleiding van een factuur. Een gehele debiteurenadministratie met herinneringsnota's en voorfinancieringskosten door de bank zou een 10% hogere productprijs vragen. Wij geven dat voordeel liever aan u. In ons systeem retourneert u de door u bestelde goederen op de afgesproken manier (neem contact op met ons voor de juiste procedure of kijk onder leveringsvoorwaarden) en wij crediteren het te veel door u betaalde op uw rekening. Dit gebeurt per ommegaande. (Kostte het afgelopen jaar in Duitsland ongeveer 2 dagen.)

TERUG NAAR BOVEN

Betaling met automatische incasso

Bij deze optie geeft u ons eenmalige toestemming om het bedrag automatisch te mogen incasseren.Gebruikmakend van deze optie heeft u het recht om binnen 30 dagen nadat het geld is overgemaakt de overschrijving terug te draaien. Hiervoor moet u contact opnemen met uw bank. Wanneer Delticom inmiddels de producten heeft verstuurd zal u gevraagd worden om alsnog de nota te voldoen of de producten terug te sturen. Wanneer er op het moment van het bestellen onvoldoende saldo op uw rekening staat dan krijgt u van bericht en wordt u gevraagd om gebruik te maken van een andere betalingswijze.

TERUG NAAR BOVEN

Betaling met creditcard

Algemeen:

Het gebruik van uw creditcard bij online shoppen is makkelijk en veilig. Om met uw kaart online te kunnen betalen, wordt u gevraagd uw kaartnummer en vervaldatum in te voeren. Vervolgens worden deze gegevens naar de winkelier gezonden. De winkelier gaat bij de respectievelijke creditcardmaatschappij na of de gegevens kloppen en of het saldo toereikend is. Als de controle positief wordt bevestigd, kan de winkelier direct overgaan tot verzending van de bestelde goederen. Als u uw veiligheid wilt verhogen, zou u uitsluitend bij online winkels moeten kopen die aangesloten zijn bij SSL. Deze winkels kunt u herkennen aan een klein geelgekleurd logo aan de linker onderzijde van uw scherm. Dit logo garandeert dat de verbinding tussen u en de winkelier veilig is. Het door elkaar schudden van de gegevens gebeurt automatisch. Uw browser houdt in de gaten of u met een veilige site bent verbonden.

Bij ons:

Veiligheid staat bij Delticom AG hoog in het vaandel. Tot nu toe is er geen enkele melding bij ons (en ons moederbedrijf) binnen gekomen van klanten die het slachtoffer zijn geworden van frauduleus gebruik van hun kaartgegevens of van hun bankrekening. Om te onderstrepen dat al uw gegevens veilig zijn, geeft Delticom AG de garantie af dat alle transacties, die zich op haar site afspelen, veilig zijn: Onze server beveiligingssoftware gooit alle gegevens zoals de details over de betaling en de persoons- en adresgegevens volledig door elkaar. Bedragen worden pas van uw bank of creditcardrekening afgeschreven, nadat de bestelde goederen aan u zijn verzonden. Als u middels een cheque heeft betaald, en u heeft recht op een gedeeltelijke of gehele teruggave van de betaling, sturen we u een cheque terug, die het nog uitstaande bedrag dekt.

TERUG NAAR BOVEN


Onder welke voorwaarden kan ik producten terugsturen?

Delticom AG is een dochter van Delti.com AG, gevestigd in Hannover, Duitsland en is gevestigd in Zuidlaren. Wij geven u het recht om zonder enige opgaaf van reden uw bestelling te annuleren binnen 7 dagen. Daarnaast heeft u het recht om alle door u bij Delticom AG bestelde producten binnen 30 dagen na levering te retourneren. We doen u dan de door u betaalde prijs per ommegaande toekomen (onder voorwaarde dat de producten niet zijn gebruikt). De verpakkings en vervoerskosten voor de retourzending zijn voor uw rekening. Terugbetaling kan alleen worden toegezegd voor producten die niet gemonteerd zijn geweest en waarbij geen pogingen tot montage hebben plaatsgevonden. Als de producten beschadigd zijn of op welke manier dan ook niet te gebruiken zijn, wordt u ondersteund door wetten, die er voor zijn om de consument te beschermen. U kunt dit nalezen in onze consumentenleveringsvoorwaarden, waarin uw rechten beschreven zijn.

TERUG NAAR BOVEN


Internet begrippen

Account

Persoonlijke internet-aansluiting (abonnement bij een Internet provider) met een eigen e-mailadres, een eigen subdirectory en beveiligd met een eigen wachtwoord.

De internet provider biedt toegang tot internet. Daarvan is het world wide web een onderdeel. De provider zorgt ook voor uw persoonlijke brievenbus, voor het verzenden en ontvangen van e-mail en het bewaren van uw post. Daardoor hoeft uw eigen computer niet de hele dag aan te staan. De provider heeft een vaste aansluiting met internet en heeft een aantal modems waarop de gebruiker kan in bellen.

TERUG NAAR BOVEN

Adres

Een internet adres word wereldweit maar eenmalig vergeven. Hierdoor is het mogelijk altijd een specifieke website te vinden. Het adres word op internet ook het domein genoemd. (bijvoorbeeld: autobandenmarkt.nl).

TERUG NAAR BOVEN

Attachment

TERUG NAAR BOVEN

Banner

Een rechthoekige afbeelding met reclame op een website. Het is de bedoeling dat de internetsurfer daarop klikt en dan door gelinkt wordt naar de betreffende internet site waarvan de banner is.

TERUG NAAR BOVEN

Browser

Een programma dat de gebruikersinterface levert voor toegang tot websites; het is nodig om over het internet te surfen. Voorbeelden zijn de twee dominerende browser aanbieders: 'Communicator' van Netscape en 'Internet-Explorer' van Microsoft.

TERUG NAAR BOVEN

chat

Live communiceren via het internet. Chatten werkt als een babbelbox waarvoor een pc met internetaansluiting, beeldscherm en toetsenbord nodig zijn. Iedereen kan een regel intypen en alle chatters in die 'babbelbox' kunnen lezen wat de ander heeft geschreven. Chatten kan met meerdere mensen tegelijkertijd, maar ook privé, met zijn tweeën. Chatten is het Engelse woord voor babbelen.

TERUG NAAR BOVEN

cookie

Een klein tekstbestand dat door sommige sites op uw harde schijf wordt gezet. Het bevat door uzelf opgegeven informatie, zoals uw voorkeuren of e-mailadres. Als u de site later weer bezoekt, hoeft u dus niet weer dezelfde vragen te beantwoorden. Een cookie kan in principe alleen gelezen worden door de site die het heeft aangemaakt. U kunt uw browser ook zo instellen dat hij uw toestemming vraagt alvorens een cookie te accepteren, of zelfs zo dat alle cookies geweigerd worden. Dat laatste kan problemen opleveren bij sites waarvoor u met een naam en/of wachtwoord moet inloggen. Bij deze procedure wordt wel eens van cookies gebruik gemaakt.

TERUG NAAR BOVEN

e-commerce

Handel op het Internet met producten en diensten. Elektronisch zaken doen.

TERUG NAAR BOVEN

eMail

Elektronische post, ofwel post die over een netwerk van computer(s) van de verzender naar de ontvanger wordt verstuurd.

TERUG NAAR BOVEN

Firewall

Een combinatie van soft- en hardware dat netwerken van elkaar scheidt en daardoor de veiligheid van één van de twee netwerken vergroot. Een firewall wordt vaak gebruikt om een bedrijfsnetwerk te scheiden van Internet maar ook een individuele PC te beschermen.

TERUG NAAR BOVEN

Homepage

De beginpagina van een website. Een homepage is een pagina op het World Wide Web die de bezitter ervan zelf heeft gemaakt. Op homepages staat vaak informatie die de bezitter persoonlijk interesseert. Vandaar de naam; het is een soort digitaal 'thuis' op het Web.

TERUG NAAR BOVEN

HTML

Dit formaat maakt het met name mogelijk documenten te maken met verwijzingen, via Hyperlinks, naar weer andere documenten, ongeacht op welke op het netwerk aangesloten computer deze documenten zich bevinden. HTML-bestanden zijn eenvoudige ASCII-tekstbestanden waarin markeringen zijn opgenomen die opmaak en hypertekstkoppelingen aangeven. HTML is een zogenaamde onderscheidingstaal. Het gaat hierbij om een taal die met behulp van SGML wordt gedefinieerd. Het heeft de taak de bestanddelen van een document te beschrijven. HTML bevat opdrachten voor het markeren van documentelementen, zoals kopteksten, tekstgedeeltes, lijsten, tabellen of grafische referenties,uitgaande van een hiërarchische deling.

TERUG NAAR BOVEN

Internet

Grootste internationale netwerk van computerverbindingen. Door via uw modem een verbinding te leggen met een computer die onderdeel uitmaakt van het internet, kunt u bestanden of berichten uitwisselen met alle andere internetcomputers, en met alle pc's die daarmee weer verbonden zijn.

TERUG NAAR BOVEN

ISDN

Integrated Services Digital Network. Digitale gegevensoverdracht via het telefoon netwerk.

TERUG NAAR BOVEN

Mailbox

Elektronische brievenbus van een gebruiker op een netwerk. Uw mailbox is een plek op de mail-server, waar al uw binnengekomen e-mailberichten worden bewaard totdat u deze hebt gelezen. De mailbox is alleen voor u toegankelijk met uw inlognaam en wachtwoord.

TERUG NAAR BOVEN

Modem

MOdulator/DEModulator. Apparaat om de pc aan te sluiten op een telefoonlijn, zodat met andere computergegevens uitgewisseld kan worden. De modem kan meestal ook faxen versturen en ontvangen. De snelheid wordt aangegeven in bits per seconde (bps). De modem zet digitale signalen om naar analoge signalen of omgekeerd en is in staat om via een telefoonlijn gegevens van de ene computer naar de andere te versturen.

TERUG NAAR BOVEN

Online-diensten

Vaak worden online diensten met Internet-Service-Provider in verwarring gebracht. Online-diensten hebben echter een breder service aanbod.

TERUG NAAR BOVEN

PIN

Personal Identifikation Number. Getallen combinatie die alleen de eigenaar bekent is.

TERUG NAAR BOVEN

Server

Computer die binnen een netwerk voor de afhandeling van bepaalde taken zorgt. Indien hij dient voor het afhandelen van file-acties, heet deze computer een File Server, of een Disk Server. Als hij printersharing mogelijk maakt, dan is het een Printer Server. Een server kan meestal zowel als File Server als als Print Server werken.

TERUG NAAR BOVEN

SSL

Secure Socket Layer. Een Internet-protocol dat beveiligde en geverifieerde TCP/IP-verbindingen biedt. Een client en een server voeren een handshake uit waarbij ze het niveau van beveiliging overeenkomen, zoals de eisen voor authentication en codering. SSL kan worden gebruikt om vertrouwelijke gegevens voor de overdracht te coderen.

TERUG NAAR BOVEN

Zoekmachines vergemakkelijken het zoeken naar een bepaalde internet site. Door het ingeven van een zoek begrip of een combinatie van woorden kunt u meestal de betreffende website of informatie die u zoekt vinden.

TERUG NAAR BOVEN

Virus

Klein programma dat zich onopgemerkt in de computer nestelt en daar meestal andere programma's en gegevens beschadigt. Veel virussen kennen een incubatietijd. Ze houden zich lange tijd schuil om pas op een voorgeprogrammeerde datum met hun verwoestend werk te beginnen.

TERUG NAAR BOVEN

Winkelwagentje

Software die het bezoekers mogelijk maakt om bepaalde items te bekijken, te selecteren en vervolgens aan te schaffen. Bij internetwinkels is het vaak mogelijk om eventueel te kopen producten in een winkelwagentje te 'leggen'. Wanneer de bezoeker zijn keuze heeft gedaan, gaat hij naar een gedeelte van de site waar de inhoud van het winkelwagentje kan worden bekeken. Daar kan de bezoeker de geselecteerde goederen daadwerkelijk bestellen.

TERUG NAAR BOVEN


Aangeboden door
Delticom AG
(LibShop) Contact - Home - © 2019 Delticom AG